Bemutatkozás

A szállás leírása

A Betlehem Pihenőház szálláshely a község főutcáján a Polgármesteri Hivataltól 300 méterre található . A pihenőház egész éven át üzemel. Az épület 4 000 négyzetméter területen helyezkedik el.

Az első épületrész földszintjén recepció, beszélgető szoba, mellékhelyiség és konyha található. A második szinten imaterem, foglalkoztató és mellékhelyiség található.

Az első és a második épületrész között étkező helyezkedik el.

A következő épületrészben 10 szoba biztosítja a kényelmet, melyben egyenként 20 nm szoba, előszoba beépített szekrénnyel, és vizesblokk található.

Ennek az épületrésznek az alsó szintjén közösségi terem pingpongasztallal található. Nagy csoport esetén ebben a teremben biztosítjuk az étkezést.

A következő épületrész földszintje ifjúsági szállásként működik, melyben középen egy kétágyas tanári szoba található vizesblokkal. Illetve két-két szoba egyenként öt emeletes ággyal egy-egy vizesblokkal.

A pihenőház kertjének alsó részén van sportolási lehetőség: röplabda, futballpálya.

Szalonnasütő helyrendelkezésre áll.

A környék leírása

Bodrogkeresztúrt Nyíregyháza felől a 38-as számú , Miskolc és Sátoraljaújhely felől a 36-os számú főúton lehet elérni. A település a Bodrog folyó mellett helyezkedik el.

A község lakóinak száma 5000 fő. A Polgármesteri Hivatallal kitűnő kapcsolata van az intézvény vezetésének. A lakosok és a Bodrogkeresztúron tartózkodó vendégeknek tökéletes a biztonság érzete.

A helyi látnivalók: borospincék, ecetmanufaktúra, motormúzeum, temető fölött kilátó, ahonnan páramentes tiszta idő esetén 30-40 km-re lehet ellátni. A Bodrog-zug kompon közelíthető meg, ahol ritkaság számba menő flóra és fauna található. A két utóbbi alkalmas közeli kiránduló hely.

A településről megközelíthető látnivalók a következők: Miskolc 80 km , Szerencs 15 km ,Kassa 120 km, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Nyíregyháza és Tokaj 3 km.

A következő települések látnivalói:

Miskolc: történelmi belváros, Tapolca, Diósgyőri vár, Lillafüred

Szerencs: a vár és környéke, református templom, cukormúzeum

Szerencs körüli látnivalók:

Monok: Kossuth szülőháza, műemlék kastélyok

Golop: vár felújítva, (a vár alaprajza, megjelenése a vajai várral megegyező)

Tállya: evangélikus templom (itt keresztelték Kossuth Lajost) több, a mezővárosokra jellemző házsor, borospincék, éttermek.

Erdőbénye: Rákóczi lakóház, templomok a Tállyaihoz hasonló utcasorok.

Kassa: gyönyörűen felújított történelmi belváros gótikus katolikus templommal, melynek kriptájában vannak II. Rákóczi Ferenc hamvai. A belváros szinte mindegyik épülete a magyar történelemhez kötődik.

Sátoraljaújhely: történelmi belváros, piarista templom, kollégium, kalandpark, bob pálya, sípálya

Kinek ajánlott?

A Betlehem Pihenőházat egyének és csoportok számára egyaránt ajánljuk. A pihenőházban és a településen, az azt igénybevevők nyugodt, békés körülmények között tudják eltölteni szabadidejüket. A ház lehetővé teszi, hogy közös és csoport foglakozásokat tartsanak. Ajánljuk mindenekelőtt gyülekezeti csoportoknak, egyházi iskoláknak. Szolgáltatásainkat bárki igénybe veheti, aki figyelembe veszi a kuratóriumnak azt az elvárását, hogy a pihenőház területén fegyelmezett magatartást tanúsít (a pihenőházat alapítvány üzemelteti). A környék lehetőséget biztosít arra, hogy a legaktívabb korosztály is kifárassza magát, és természetesen, hogy sok és gazdag élménnyel térjen vissza a kirándulásról.